divendres, 20 de maig del 2011

Un viatge d'Alcoi a Xàtiva entre muntanyes i túnels


La linea de tren que enllaça la ciutat d'Alcoi amb la de Xàtiva es tot un privilegi, per als que agent tingut el gust de poder realitzar aquest viatge de segur que sap per que ho dic.
Es un viatge que ens dona molt de temps a pensar, ja que dura 1h i 10m i el tren a gasoil no va a una velocitat superior de 65 Km/h, realment et deixa gaudir del meravellós paisatge que ens ofereix la vall d'Albaida entre muntanyes i barrancs ocults per a la vista d'un qualsevol.

Una linea de tren de l'any 1903 on Alcoi brillava al País Valencià per la seva situació econòmica, hui per hui es queda molt antiquada però que encara dona servici a mes de 300.000 persones a l'any.

Un trajecte que no sols la seva peculiaritat son barrancs, túnels i muntanyes. Personalment el que mes m'impressiona que després d'una estona viatjant i passar Cocentaina entrem en la vall d'Agres que desde fa un estiu que va haver l'incendi que feia pols aquest paratge i que es poden vore pinades en les que avanç et podies imaginat sota la seva ombra i que ara torna a brotar la herba revelant-se sobre l'humà i demostrant que no som ningú.